In de Belgische plaats Bree heeft Siloba composiet opslagsilo's geplaatst bij een nieuwe bakkerij. 

De 6 Polem silo’s zijn buiten geplaatst en dienen voor de opslag van bloem en meelsoorten. Een grote silo van 37 ton voor de witte bloem en 5 kleinere silo’s van 7 ton voor verschillende bloemsoorten.
Alle silo’s zijn volledig uitgerust met filter, explosiepaneel, silo weging en trilbodem. De bloem wordt via een spiraaltransport getransporteerd naar de weegbunker in de bakkerij.

Christophe van Siloba: "Binnen in een aparte ruimte van het magazijn is een mini-doseerstation geplaatst met 12 kleine silo’s in roestvast staal, waarbij via pneumatisch transport de verschillende bloem mixen gedoseerd worden in een aparte weegbunker. Beide weegbunkers storten dan samen de bloem in de verrijdbare knederkuip. Tijdens het storten van de bloem doseren we tegelijk via de receptcomputer automatisch het water, de vloeibare gist en het zout rechtstreeks in dezelfde knederkuip. De hele installatie werd geautomatiseerd met een Siloba PLC bakkerijsoftware, die gebaseerd is op een Siemens PLC infrastructuur."

Polem silo's en tanks van composiet zijn zeer geschikt voor de opslag van levensmiddelen door onder andere de goede isolerende eigenschappen, naadloze binnenwanden en optimale hygiene. Lees hier meer over de voordelen van composiet silo's.

© 2024

Welcome at Polem B.V. | All rights reserved | Terms and conditions  | Cookiebeleid