Steeds meer diervoederverwerkers kiezen voor een silo van composiet. Het feed van vandaag is immers het food van morgen, met hygiëne als belangrijk aandachtpunt. Maar een silo van composiet biedt u méér voordelen. Denkt u hierbij aan de naadloze, gladde binnenzijde voor uitstekende uitloopeigenschappen, massastroming versus kernstroming, en het eenvoudig reinigen. Daarnaast zijn de goede isolerende eigenschappen een groot pluspunt. Immers, hierdoor ontstaat nagenoeg geen condensvorming hetgeen de hygiëne bevordert. Tevens zal er in een silo die ontworpen is voor uw eigen situatie geen brugvorming ontstaan, waardoor hij restloos kan leeglopen.

Een ander groot voordeel van composiet is de hoge chemische resistentie, wat resulteert in een zeer lange levensduur en minimaal onderhoud. Polem biedt u deze silo’s aan met diameters tot 9.0 meter en capaciteiten tot 1.500 m³.

Indien gewenst zijn ze ook leverbaar in levensmiddelenkwaliteit. Bij de internationaal erkende keuringsinstanties zijn succesvolle migratietesten uitgevoerd conform de geldende EU-verordeningen. Of wenst u liever een ATEX-uitvoering in verband met stofexplosiegevaar?

Wat uw wensen ook zijn, op basis van diepgaande kennis over uitloopeigenschappen, complex stromende producten en het doordacht ontwerpen van silo’s, helpen de Polem-specialisten u overal aan de juiste oplossing. Wat ook geldt voor de optionele vul-, los-, weeg- en fluïdisatiesystemen, stoffilters, trilbodems, explosiepanelen, instrumenten en luchtdrogers.

Leg gewoon uw vraag of speciale wens eens voor. Klik hier voor het email-formulier of neem telefonisch contact op. U ontvangt snel een passend antwoord.

© 2024

Welcome at Polem B.V. | All rights reserved | Terms and conditions  | Cookiebeleid