Vermeerderaar Jeroen Kemper is na een ronde uitermate tevreden over zijn keuze voor Polem Excellent voersilo’s. ‘Elke dag hetzelfde voer; geen ontmenging of brugvorming en de hele ronde storingsvrij. Dat werkt heel plezierig.

Kemper wijst op de langere trechter en de grote uitstroom met de dubbele afvoervijzel. (Feed Control van VTL, red.) ‘Hierdoor stroomt het voer gelijkmatig uit de silo en is er geen ontmenging. Bij de oude silo’s zag je wel verschil in het voer van de laatste voerbeurten uit de silo. Vleeskuikenouderdieren produceren het beste op een zo constant mogelijke voerkwaliteit. Elke dag hetzelfde voer’, zegt de vermeerderaar uit Ambt Delden.

In 2019 sloopte hij twee oude vermeerderingsstallen en bouwde een nieuwe stal voor 18.000 vleeskuikenouderdieren. Ook verving hij de drie Polem Classic silo’s voor twee Polem Excellent silo’s van elk 32 ton en een van 10 ton voor hanenvoer.

EFFICIËNT VOEREN
Jeroen Kemper: ‘Ik wilde een inhoud van 32 ton zodat een volle vrachtwagen voer erin kan.´ Nu heeft Kemper altijd de maximale korting, kan hij de silo leegvoeren en heeft hij de mogelijkheid om een ochtend- en middagvoer te voeren. De kleinere silo van 10 ton plaatste Kemper zodat hij apart hanenvoer kan voeren. Kemper zag tijdens de hele ronde het voer gelijkmatig zakken in de silo: ‘Het voer zakt gewoon, je ziet nooit kegelvorming van voer.’

UITSTEKENDE RESULTATEN
Het eerste koppel uit de nieuwe stal is in september 2020 op 61 weken leeftijd afgeleverd met uitstekende resultaten. De hennen legden 184 eieren per opgezette hen tot en met 61 weken leeftijd met een gemiddelde bevruchting boven 90 procent. Schoonmaak van de silo’s tijdens de leegstand is nu niet nodig. ‘De silo’s zijn nog harstikke schoon. Dat is ook een voordeel van leeg voeren van de silo´s. Ik bestel de eerste vracht voer met een propshot zodat de silo van binnenuit nog extra gereinigd wordt’, zegt Jeroen Kemper. Hij is heel tevreden met de nieuwe stal. De keuze voor de Polem Excellent silo’s zou hij zo weer maken. Jeroen Kemper: ‘Je bedenkt het van te voren en het is mooi dat het zo ook in de praktijk werkt.’

© 2022

Welcome at Polem B.V. | All rights reserved | Terms and Conditions | Privacy Policy